Novice

< nazaj

”Pred “upokojitvijo” poiščite pomoč ali nasvet pri strokovnjaku”

Datum: 11.10.2016
Ko se kariera profesionalnega nogometaša bliža h koncu, bi moral le ta poiskati pomoč oziroma se zateči k nasvetu strokovnjaka, ki bi mu pomagal pri prehodu v novo življenjsko obdobje in ga usmeril na pot interesov oziroma lastnih ciljev. To obdobje je za marsikaterega nogometaša izredno težavno, saj se jih veliko znajde v osebnih stiskah ali težavah. ”Z iskanjem pomoči ali nasvetov, bi se marsikateri nogometaš izognil grožnji psihičnih težav,” je dodal Paul McGee, ki se je po končani športni poti uspešno zoperstavil depresiji.
 
”Ko zaključiš z nogometom, začneš spoznavati svet, ki ga prej nisi poznal. V tem novem okolju moraš kar narediti vse sam, nikogar ni, ki bi ti na vsakem koraku stal ob strani in skrbel za tvoje psihično in fizično počutje. Izgubiš prijatelje v ekipi, nimaš rednega urnika treningov in tekem, … . To je resnično težko obdobje,” pravi McGee.
 
Paul McGee, bivši nogometaš FC Wimbledon se je po zaključku svoje športne kariere srečal z resnimi težavami, ki jih je povzročila depresija. Poskušal je celo storiti samomor, a se mu je nazadnje uspelo izvleči iz krempljev te zahrbtne bolezni.
 
”Moj nasvet vsem nogometašem, ki se približujejo obdobju zaključka športne poti je, da poiščejo strokovno pomoč pri posameznikih, ki so za to izobraženi ali usposobljeni. Velikokrat niti prijatelji ne razumejo tvojih stisk, zato se je verjetno najbolje zateči kar k psihologom ali psihiatrom,” opozarja McGee.
 
Paul McGee seveda podpira aktivnosti svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, ki so vezane na akademske raziskave s področja duševnega zdravja nogometašev, izdelavo gradiv oziroma publikacij in post karierno svetovanje.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji