Novice

< nazaj

Odziv SPINSA na odločitev tožilstva

Datum: 23.4.2010

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je med tednom zavrglo kazensko ovadbo Sindikata SPINS zoper Daneta Jošta, povzetek sklepa pa je bil objavljen na spletni strani NZS. V SPINS so mnenja, da bi bilo dovolj, če bi Nogometna zveza Slovenije (NZS) objavila le, da je sodišče ovadbo zavrglo, ne pa da je vest na spletni strani NZS to prikazala kot nekakšno zmago prejšnjega generalnega sekretarja NZS Jošta nad Spinsom.

"Sklep o zavrnitvi okrožnega državnega tožilca smo v sindikatu pričakovali, saj smo naš namen za sestanke z reprezentanti že dosegli in jih nekaj tudi opravili. Zavržno ravnanje nekdanjega generalnega sekretarja Daneta Jošta pa je dobilo epilog v njegovi degradaciji v strukturi zaposlenih pri NZS. Če bi v sindikatu hoteli obsodbo Daneta Jošta, bi to z lahkoto dosegli, vendar smo v pogovorih s policijo v teku postopka jasno povedali, da ne vztrajamo več pri ovadbi in da ne želimo, da se zasliši katerega koli reprezentanta, do česar pozneje dejansko tudi ni prišlo," je pojasnil predsednik SPINS Dejan Stefanović.

Ta je posebej okrcal okrožnega državnega tožilca Marka Godca, ki je zapisal obrazložitev zavrnjene kazenske ovadbe zoper Jošta. "Seveda je moral okrožni državni tožilec v obrazložitvi sklepa nekaj napisati, vendar nismo pričakovali pravljice za lahko noč. Priporočili bi mu, da si znova prebere četrti člen zakona o delovnih razmerjih, pod katerega lahko jasno 'subsumiramo' razmere med reprezentanti in NZS. Celo več, v tem gre za najrestriktivnejše delovno razmerje, ki sploh obstaja. Samo pomislimo, da na primer selektor angleške reprezentance prepoveduje spolne odnose, mobilne telefone in celo brskanje po spletu," pravi Stefanović. "Zanimivo pa je, da je NZS sploh objavila sklep okrožnega državnega tožilca in ga opisala na svoji spletni strani, glede na to, da sem osebno več kot desetkrat povedal predsedniku NZS Ivanu Simiču, da ne bomo vztrajali pri ovadbi in da smo policiji že sporočili, da naj opustijo nadaljnjo preiskavo," je zaključil prvi mož SPINS.

SPINS je sicer Joštu očital sum storitve kaznivega dejanja kršitve sindikalnih pravic, ker naj bi leta 2008 kot takratni generalni sekretar zveze onemogočal članom nogometne reprezentance Slovenije, da bi v času priprav na reprezentančne tekme sodelovali na sestanku s predstavnikom SPINS. (povzeto po STA).

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji