Novice

< nazaj

Novi Sad gostil generalno skupščino evropske divizije FIFPro

Datum: 14.5.2018
Evropska divizija FIFPro je ena od štirih geografskih divizij Svetovnega združenja nogometnih sindikatov. Največja v smislu števila članov in tudi za Slovenijo najbolj pomembna, saj se prav na teh srečanjih obravnava vprašanja in vsebine, ki so ključnega pomena za razvoj nogometa v Sloveniji in pravice nogometašev, ki nastopajo pri nas. Organizacija FIFPro, ki je bila ustanovljena 15. decembra 1965 ima tako v omenjeni diviziji 31 držav članic.
 
Redno skupščino evropske divizije je tokrat gostil Novi Sad, Srbija. Vsebinsko bogat dvodnevni program je obsegal predstavitev strategije podpisa dogovora o sodelovanju z Evropsko nogometno zvezo UEFA, predstavitev aplikacije “Red Button”, ki služi kot preventivni ukrep proti prirejanju rezultatov nogometnih tekem; predstavitev strategije socialnega dialoga na področju nogometa; predstavitev aktualnih dejavnosti na področju pogajanj v smeri sprememb transfernega sistema; itn. Drugi dan konference je bil namenjen predstavitvi analize vprašalnikov, na katere so odgovarjali sindikati po Evropi in dela v obliki delavnic, kjer so si prisotni izmenjali dobre prakse in aktualna stanja v posameznih državah na področju pravnih zadev in organizacije mednarodnega koledarja teklmovanj.
 
V sklopu kongresa je bila organizirana tudi dobrodelna nogometna tekma, med ekipama FIFPro in legendami NK Vojvodina iz Novega Sada. Tekmo na kateri sta nastopila tudi predstavnika sindikata SPINS, Dejan Stefanović in Ermin Raković si je ogledalo lepo število gledalcev, predvajana pa je bila tudi na javni televiziji.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji