Novice

< nazaj

Novi Sad gostil generalno skupščino evropske divizije FIFPro

Datum: 14.5.2018
Evropska divizija FIFPro je ena od štirih geografskih divizij Svetovnega združenja nogometnih sindikatov. Največja v smislu števila članov in tudi za Slovenijo najbolj pomembna, saj se prav na teh srečanjih obravnava vprašanja in vsebine, ki so ključnega pomena za razvoj nogometa v Sloveniji in pravice nogometašev, ki nastopajo pri nas. Organizacija FIFPro, ki je bila ustanovljena 15. decembra 1965 ima tako v omenjeni diviziji 31 držav članic.
 
Redno skupščino evropske divizije je tokrat gostil Novi Sad, Srbija. Vsebinsko bogat dvodnevni program je obsegal predstavitev strategije podpisa dogovora o sodelovanju z Evropsko nogometno zvezo UEFA, predstavitev aplikacije “Red Button”, ki služi kot preventivni ukrep proti prirejanju rezultatov nogometnih tekem; predstavitev strategije socialnega dialoga na področju nogometa; predstavitev aktualnih dejavnosti na področju pogajanj v smeri sprememb transfernega sistema; itn. Drugi dan konference je bil namenjen predstavitvi analize vprašalnikov, na katere so odgovarjali sindikati po Evropi in dela v obliki delavnic, kjer so si prisotni izmenjali dobre prakse in aktualna stanja v posameznih državah na področju pravnih zadev in organizacije mednarodnega koledarja teklmovanj.
 
V sklopu kongresa je bila organizirana tudi dobrodelna nogometna tekma, med ekipama FIFPro in legendami NK Vojvodina iz Novega Sada. Tekmo na kateri sta nastopila tudi predstavnika sindikata SPINS, Dejan Stefanović in Ermin Raković si je ogledalo lepo število gledalcev, predvajana pa je bila tudi na javni televiziji.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi
  4.7.2018

  Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi

  Profesionalni nogometaši v vzhodni Evropi so v pričakovanju boljše zaščite statusnih pravic, zahvaljujoč novi direktivi Evropske unije, ki jim omogoča, da uveljavljajo pravice zaposlovanja običajnega delavca, namesto samozaposlenega posameznika.

 • FIFPro: odločitev v primeru Guerrero
  4.6.2018

  FIFPro: odločitev v primeru Guerrero

  FIFPro pozdravlja odločitev sodišča, ki je perujskemu nogometašu Paolu Guerreri omogočila igranje za svojo reprezentanco na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Rusiji.

 • Nosečnost v ženskem nogometu
  15.5.2018

  Nosečnost v ženskem nogometu

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro je izrazilo močno nestrinjanje z nedavno odločitvijo venezuelskega nogometnega razsodišča, da ima klub pravico odpustiti nogometašico, ker je zanosila.

 • Izjava FIFPro: primer Paolo Guerrero
  15.5.2018

  Izjava FIFPro: primer Paolo Guerrero

  FIFPro poziva k nujnemu srečanju s predstavniki svetovne nogometne zveze FIFA, potem ko je bil nogometaš Paolo Guerrero suspendiran za obdobje 14 mesecev...

 • Ekskluzivno: zvezdniki o življenju profesionalnega nogometaša
  7.5.2018

  Ekskluzivno: zvezdniki o življenju profesionalnega nogometaša

  Svetovni zvezdniki nogometa pravijo, da je življenje nogometaša kot milni hehurček, ki lahko v vsakem trenutku poči...

Sponzorji