Novice

< nazaj

Nominiranci za najboljše nogometaše sezone 2012/2013

Datum: 20.5.2013
Nagrada za najboljšega nogometaša sezone je v svetu že dolgo ena od najbolj cenjenih lovorik, saj gre za priznanje, ki ga podeljujejo soigralci in nasprotniki svojim stanovskim kolegom, ki so vse veščine nogometne igre spoznali med dvoboji na travnati površini.
 
 
Izbor najboljših nogometašev sezone, za katerega glasujejo profesionalni nogometaši, člani SPINS, se je pričel leta 2004, ko je bila prva uradna razglasitev izvedena na skupščini SPINS. Sprva so glasovali le za najboljšega nogometaša v Sloveniji, naslednje leto pa so po vzoru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro izbirali tudi najboljšo enajsterico sezone, kar se je ohranilo vse do danes.

Kasneje so bila izboru dodana glasovanja za najboljšega slovenskega nogometaša sezone in najboljšega nogometaša druge slovenske nogometne lige, za katerega glasujejo igralci druge slovenske nogometne lige.
 
V letošnjem letu, ko smo priča že osmemu izboru najboljših nogometašev sezone, smo zaradi izredno pozitivnega odziva javnosti na dodatne kategorije v lanskem letu glasovanje že drugič popestrili še z izborom najboljšega vratarja, najboljšega branilca, najboljšega veznega igralca, najboljšega napadalca in najboljšega mladega nogometaša sezone 2012/2013. V glasovanje za SPINS XI so bili v tekmovalni sezoni 2012/2013 je bilo vključenih 177 igralcev prve slovenske nogometne lige.
 
Izbor SPINS XI je sovpadal tudi z osmim izborom svetovnega združenja nogometašev FIFPro za najboljšega nogometaša in enajsterico – FIFA FIFPro WORLD XI.
 
 
NOMINIRANCI ZA NAJBOLJŠO ENAJSTERICO SPINS XI SEZONE 2012/2013 PO POSAMEZNIH KATEGORIJAH:

 
VRATARJI:

Nejc Vidmar (NK Domžale),
- Aleksander Šeliga (NK Olimpija),
- Jasmin Handanovič (NK Maribor)
 
BRANILCI:

- Aris Zarifović (NK Olimpija),
- Martin Milec (NK Maribor),
- Antonio Delamea (NK Olimpija),
- Ivan Knezović (NK Domžale),
- Boban Jović (NK Olimpija),
- Aleksander Rajčević (NK Maribor),
- Davor Bagarić (FC Luka Koper),
- Aleš Mejač (NK Maribor)
 
ZVEZNI IGRALCI:

Blaž Vrhovec (NK Celje),
- Agim Ibraimi (NK Maribor),
- Dejan Žigon (NK Gorica),
- Dejan Mezga (NK Maribor),
- Goran Cvijanović (NK Maribor),
- Nik Omladič (NK Olimpija)
 
NAPADALCI:

- Mate Eterović (NK Rudar),
- Marcos Tavares (NK Maribor),
- Nikola Nikezić (NK Olimpija),
- Nusmir Fajić (NK Maribor),
- Enis Đurković (NK Triglav),
- Dragan Čadikovski (NK Domžale)
 
MLADI NOGOMETAŠI (U-23):

- Martin Milec (NK Naribor),
- Blaž Vrhovec (NK Celje),
- Boban Jović (NK Olimpija)


 
Prvenstvo 1. SNL se zaključuje, napetost pred razglasitvijo najboljših nogometašev pa že močno narašča, zato smo se odločili, da bomo letos vsak dan v tem tednu razglasili zmagovalce glede na posamezne kategorije. Že danes boste tako izvedeli, koga so slovenski nogometaši izbrali za najboljšega vratarja letošnje sezone, za pokušino pa objavljamo glasovnico Jasmina Handanoviča, vratarja NK Maribor, enega izmed treh nominirancev.

Vrhunec razglasitve bo v petek, 24. 5. 2013, ko bomo objavili najboljšega igralca 1. SNL.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji