Novice

< nazaj

Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

Datum: 14.7.2022
Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Keita je odšel igrat nogomet iz svoje rodne domovine pri vsega šestnajstih letih, nazadnje pa je igral in prebival v Ukrajini, ki jo je moral zaradi vojnih razmer zapustiti.
 
Kot prosilca za mednarodno zaščito ga je Ministrstvo za notranje zadeve pred nekaj tedni naselilo v azilnem domu na Viču, v Ljubljani. Kot nogometaš je ves ta čas iskal možnosti priključitve h kateri izmed ekip, a zaradi tujega okolja tega ni uspel. S pomočjo odvetnice, ki trenutno vodi njegov primer, se je tako obrnil na sindikat SPINS.
 
Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija 1911, Goranom Stankovićem, da Bakary obišče četrtkov trening v Šiški. Strokovno vodstvo članske ekipe je preverilo njegovo znanje nogometnih veščin in ga ocenilo kot pozitivno. Takšna ocena je namreč v postopku odločanja dodana vrednost in pripomore k pozitivnemu sklepu sodišča. 
 
Bakary je bil deležen tudi toplega in spoštljivega sprejema s strani članov ekipe, v katero se je po začetni zadržanosti brez težav vključil. Stanković se je po opravljenem treningu na presenečenje in veliko zadovoljstvo mladega Senegalca in njegove odvetnice odločil, da bo Bakary v naslednjih dneh in tednih nadaljeval s trenažnim procesom pri ND Ilirija 1911.  

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji