Novice

< nazaj

Najboljša nogometaša sezone sta Rok Kronaveter in Manja Rogan

Datum: 16.5.2016
V Grand hotelu Union, v središču Ljubljane, je bilo danes zvečer svečano. Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije - SPINS je namreč podelili nagrade najboljšim nogometašem in nogometašicam v več kategorijah. Prireditev je povezoval uveljavljeni televizijski novinar in voditelj Anže Bašelj, skupaj s Tadejem Bricljem, ki je s komičnimi vložki popestril večer prisotnim.
 
Poskrbljeno je bilo tudi za kakovosten spremljevalni program. Skozi celotno prireditev so s plesnimi nastopi za vzdušje skrbele plesalke skupine Birds of Paradise, pa artistki skupine Holographic, balerina Arnika Matko Juvančič, violinistka Alenka Mežan s točko Tango de Roxanne in pevec Toni Petrović s točko Ed Sheeran - Thinking out loud. Na velikem platnu so bili tudi premierno predstavljeni trije video posnetki, z naslovom "Poklicni šport v poslovnem svetu", ki  odnose v nogometu ponazarjajo v poslovnem okolju, na običajnem delovnem mestu.
 
A večer je bil seveda v prvi vrsti namenjen slovenskim nogometašem. Kot smo že pisali, so pri glasovanju sodelovali nogometaši 1. SNL (154) in nogometašice 1. SNŽL, ki so glasovanje opravile prvič, s posredovanjem oziroma pomočjo klubskih uprav in trenerjev.  Člani/-ce SPINS so izbirali tiste posameznike in posameznice med svojimi kolegi/-cami, ki so v sezoni 2015/2016 prikazali najboljše predstave na igralnih površinah in s tem navduševali soigralce/-ke, nasprotnike/-ce in seveda navijače. 
 
V posebnih kategorijah, ki jih med sezono izbirajo slovenski nogometaši – to so najboljši sodnik za sezono 2015/2016 in najbolj urejena igralna površina (zelenica) v aktualni sezoni, bosta zaradi tesnih izidov nekaj krogov pred koncem državnega prvenstva, nagradi podeljeni po zadnjem krogu le tega.
 
Med najboljšo enajsterico SPINS XI v sezoni 2015/2016 je 7 nogometašev NK Olimpija Ljubljana, 1 NK Domžale, 1 NK Maribor, 1 NK Celje in 1 FC Luka Koper. 
 

NAJBOLJŠIH ENAJST NOGOMETAŠEV SEZONE 2015/2016 V SLOVENIJI
 
VRATAR
 
Nejc Vidmar NK Domžale / NK Olimpija Ljubljana
 
 
OBRAMBNI IGRALCI
 
Nemanja Mitrović NK Olimpija Ljubljana
Nejc Skubic NK Domžale
Matic Fink NK Olimpija Ljubljana
Toni Datković FC Luka Koper
 
 
ZVEZNI IGRALCI
 
Miha Zajc NK Olimpija Ljubljana
Rok Kronaveter NK Olimpija Ljubljana
Blaž Vrhovec NK Celje
 
 
NAPADALCI
 
Andraž Šporar NK Olimpija Ljubljana
Jean Philippe-Mendy NK Maribor
Blessing Eleke NK Olimpija Ljubljana
 
 
NAJBOLJŠI NOGOMETAŠ SEZONE 2015/2016 V SLOVENIJI
 
Rok Kronaveter NK Olimpija Ljubljana
 
 
NAJBOLJŠA NOGOMETAŠICA SEZONE 2015/2016 V SLOVENIJI
 
Manja Rogan ŽNK Teleing Pomurje Beltinci


NAJBOLJŠI MLADI NOGOMETAŠ SEZONE 2015/2016 V SLOVENIJI
 
Miha Zajc NK Olimpija Ljubljana
 

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji