Novice

< nazaj

Lestvica druge vrste: NK Maribor krepko pred konkurenco

Datum: 21.5.2015
Slovenski nogometaši so že sedmič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.
 
Resnično sliko o stanju v nogometnih klubih lahko ugotovimo le ob poizvedbi pri nogometaših, saj so ti neposredno vpleteni v klubsko dogajanje ter v največji meri prizadeti nad ravnanjem in odločitvami klubskih uprav. Gre za neke vrste sindikalno licenciranje, ki zajema pravočasnost plač, razmere v klubskih sredinah, upravičenost klubskih sankcij in prekinitev pogodb ter ostale nepravilnosti, ki jih nogometaši ali drugi organi v nogometu lahko zaznajo v klubu oziroma iz neposredne okolice.
 
V anketi poskušamo zajeti čim večje število profesionalnih igralcev nogometa v Sloveniji.
Upamo in verjamemo, da bo anketa klube spodbudila in nudila dodaten motiv za boljše delo, klubom z najslabšimi ocenami pa služila kot resno opozorilo na težave.
 
Skupna povprečna ocena klubov, v katero so všteta vsa vprašanja in odgovori, se je v primerjavi s preteklim letom dvignila, in sicer s 5.54 na 6.18, kar je ob dejstvu, da so nogometaši ND Gorica pri vseh vprašanjih odgovorili enotno, z najnižjo oceno, spodbuden podatek. Prav tako je pozitivno dejstvo, da ima kar sedem od desetih klubov povprečno oceno višjo od 6, kar jim prinaša status urejenega kluba (zeleni karton).
 
Pri nekaterih klubih pa kljub nekajletnemu stažu v 1. SNL ni opaznega napredka, tako pri vodenju klubov kot pri spoštovanju pravic nogometašev. Najbolj je presenetil strm padec ND Gorice in NK Rudar Velenje, kjer vodstva klubov nimajo več veliko podpore pri svojih nogometaših.
 
Tudi letošnja Lestvica druge vrste na prvem mestu ne prinaša sprememb – še vedno so s svojim klubom najbolj zadovoljni nogometaši NK Maribor, ki so klubu namenili višjo povprečno oceno kot lani. To je vsekakor odraz dobre organizacije in dela vodstva kluba ter profesionalnega odnosa z nogometaši.
 
Podrobnejše informacije o glasovanju v sezoni 2014/2015 lahko najdete na tej povezavi.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji