Novice

< nazaj

Katastrofalne pogodbe v 1. SNL

Datum: 21.5.2016

Potem, ko smo verjeli, da se praksa klubov, ki smo jo preprečil pri primeru Kravanja, ne bo več ponovila, smo v roke dobili primer Dominika Picaka in njegovo pogodbo z NK Zavrč, ki nas je dobesedno vrgla na hrbet. V pogodbi je namreč zapisano, da lahko klub, enostransko in na škodo igralca, pogodbo prekine tudi v primeru neprispevanja oziroma nenapredovanja v igri, kar ocenjuje trener kluba. NK Zavrč je klavzulo seveda izkoristil ter pogodbo enostransko prekinil. Celo v bogati praksi arbitraže FIFA DRC, je težko zaslediti tako očitno protizakonit člen pogodbe.  

Čeprav bi lahko zahteval odškodnino, se je Dominik Picak odločil, da bo preko sindikata SPINS izterjeval le dolg, in sicer z uporabo novega, hitrega postopka iz 3. odstavka 14.c člena PRSI NZS, kar mu je seveda uspelo.

Najbolj žalostno pri vsem skupaj je dejstvo, da je trenutno vodstvo NZS sporočilo UEFA, da so vse pogodbe, ki so registrirane pri NZS, skladne z minimalnimi zahtevami iz Avtonomne pogodbe, čeprav registracijski organ NZS nikoli ni opravljal preverb besedila pogodb ob registraciji le teh.
Dominik Picak se je SPINS-u lepo zahvalil na FaceBook-u:

Lijepi pozdrav svim članovima SPINS-a... ovim putem želim se iskreno i od srca zahvaliti gospodinu Dejan Stefanoviću jer bez njega ne bi sigurno uspio istjerati pravdu i dobiti sva dugovanja od svojeg prijašnjeg kluba Zavrča koji nije ispao korektan prema meni ni kao prema osobi, a ni kao prema igraču. 
Još jednom hvala Vam najljepsa... i puno sreće u daljnjem istjerivanju pravde protiv ljudi kojima sigurno nije mjesto u nogometu... ne zelim ih imenovati jer ne zaslužuju ni to, ali oni će se i sami prepoznati i pronaći ovdje! ⚽

Ostale novice

 • FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic
  23.11.2020

  FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic

  Svetovna nogometna zveza FIFA bo uvedla nove predpise za zaščito pravic igralk, vključno z obveznim porodniškim dopustom, je pretekli četrtek sporočilo vodstvo te organizacije.

 • Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?
  20.11.2020

  Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?

  Kot smo pisali pred dnevi, je skupščina sindikata SPINS, na svoji 13. redni seji prvič podrobneje obravnavala problematiko in iskanje rešitev za članice A nogometne reprezentance ter nadaljnjega razvoja ženskega nogometa v Sloveniji.

 • Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu
  19.11.2020

  Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu

  Skupščina sindikata SPINS je na svoji 13. redni seji soglasno podprla in potrdila vsebino predloga za oprostitev plačila davka od dohodkov pravnih oseb za sponzorja in prejemnika sponzorstva v športu

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu
  23.10.2020

  Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu

  V letošnjem koledarskem letu sindikat SPINS zaznava porast neizpolnjevanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti, predvsem pri tistih klubih 1. SNL, ki so bili tudi zaradi posledic pandemije Covid-19, primorani sporazumno prekiniti pogodbe in se z igralci do

Sorodne novice

Sponzorji