Novice

< nazaj

Josip Iličić do nadaljnjega ločen od prve ekipe NK Maribor

Datum: 20.9.2023
Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije se odziva na včerajšnjo odločitev vodstva NK Maribor, da bo Josip Iličić do nadaljnjega vadil po samostojnem, klubskem programu in ga ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah. Vodstvo kluba je to odločitev sprejelo na pobudo glavnega trenerja, Damirja Krznarja.
 
Dejstvo je, da je v skladu z 8. členom enotne Pogodbe o profesionalnem igranju nogometa v Sloveniji takšna odločitev kluba mogoče le ob soglasju igralca. Klub mora igralcu omogočiti pogoje za treniranje in igranje tekem na način, da bo igralcu nudil optimalne pogoje za igranje tekem in vadbo s prvo člansko ekipo kluba pod strokovnim vodstvom trenerjev prve članske ekipe kluba. Drugo diskriminatorno ravnanje do igralca ni dopustno. Le izjemoma je dovoljena posebna obravnava igralca in sicer v primerih njegove rehabilitacije po bolezni ali poškodbi oziroma, kadar je igralcu izrečen disciplinski ukrep
 
V nasprotnem primeru gre za kršitev določil pogodbe s strani kluba, kar lahko vodi do enostranske prekinitve pogodbe in uvedbe disciplinskega postopka zoper klub. V primeru Josipa Iličića ne vidimo razloga, na podlagi katerega bi klub sprejel takšno odločitev. V pripravljanjem obdobju je bilo namreč na voljo dovolj časa, da igralec doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti.
 
Ker so se tovrtstne kršitve klubov 1. in 2. SNL v preteklosti že pojavljale, je sindikat SPINS takoj stopil v bran igralcem in obvestil klub o kršenju določil enotne pogodbe ter zahteval takojšnjo vrnitev igralcev v redni proces treninga prve ekipe. Sindikat SPINS vsa diskriminatorna dejanja klubov, ki največkrat zasledujejo uresničevanje športnih ciljev, ostro obsoja in ima do njih ničelno toleranco.

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji