Novice

< nazaj

Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro

Datum: 20.6.2019
Na izredni generalni skupščini organizacije FIFPro je prisotnih 65 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPro, Philippa Piata in generalnega sekretarja FIFPro, Thea Van Seggelena. Po programu so sledile aktualne interne vsebine, zaradi katerih je vodstvo FIFPro tudi sklicalo ta izredni dogodek. Poleg formalno administrativnih vsebin, potrditve zapisnika pretekle skupščine, finančnega poročila oziroma načrta, spremembe statuta, napovedi volitev novega generalnega sekretarja organizacije na redni skupščini v mesecu novembru in predstavitve nove celostne grafične podobe organizacije, je bil prvi dan razprave namenjen predvsem problematiki članstva v organizaciji, kjer je izvršni odbor FIFPro, na podlagi neupoštvanja pravil organizacije izpostavil predsvem štiri države članice, o usodi katerih je odločala skupščina z glasovanjem.
 
Približno dvesto delegatov skupščine bo v naslednjih dneh obravnavalo tudi nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik, povezanih s profesionalnim nogometom oziroma statusnimi pravicami nogometašev. Strokovne vsebine bodo vezane na raznolika področja, kot so transferni sistem, v domeni FIFA; napredku pri pogajanjih z UEFA in FIFA; urnik mednarodnih tekmovanj; na mednarodno športno razsodišče v Luzani (CAS) in imenovanje kandidatov za arbitre s strani FIFPro; strategije razvoja ženskega nogometa in izenačitve statusnih pravic ter pogojev nastopanja; predstavitev novih oblik sodelovanja z računalniško industrijo in razvojem blagovne znamke FIFPro.

Ostale novice

 • FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic
  23.11.2020

  FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic

  Svetovna nogometna zveza FIFA bo uvedla nove predpise za zaščito pravic igralk, vključno z obveznim porodniškim dopustom, je pretekli četrtek sporočilo vodstvo te organizacije.

 • Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?
  20.11.2020

  Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?

  Kot smo pisali pred dnevi, je skupščina sindikata SPINS, na svoji 13. redni seji prvič podrobneje obravnavala problematiko in iskanje rešitev za članice A nogometne reprezentance ter nadaljnjega razvoja ženskega nogometa v Sloveniji.

 • Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu
  19.11.2020

  Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu

  Skupščina sindikata SPINS je na svoji 13. redni seji soglasno podprla in potrdila vsebino predloga za oprostitev plačila davka od dohodkov pravnih oseb za sponzorja in prejemnika sponzorstva v športu

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu
  23.10.2020

  Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu

  V letošnjem koledarskem letu sindikat SPINS zaznava porast neizpolnjevanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti, predvsem pri tistih klubih 1. SNL, ki so bili tudi zaradi posledic pandemije Covid-19, primorani sporazumno prekiniti pogodbe in se z igralci do

Sorodne novice

Sponzorji