Novice

< nazaj

Izredna skupščina Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro

Datum: 20.6.2019
Na izredni generalni skupščini organizacije FIFPro je prisotnih 65 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPro, Philippa Piata in generalnega sekretarja FIFPro, Thea Van Seggelena. Po programu so sledile aktualne interne vsebine, zaradi katerih je vodstvo FIFPro tudi sklicalo ta izredni dogodek. Poleg formalno administrativnih vsebin, potrditve zapisnika pretekle skupščine, finančnega poročila oziroma načrta, spremembe statuta, napovedi volitev novega generalnega sekretarja organizacije na redni skupščini v mesecu novembru in predstavitve nove celostne grafične podobe organizacije, je bil prvi dan razprave namenjen predvsem problematiki članstva v organizaciji, kjer je izvršni odbor FIFPro, na podlagi neupoštvanja pravil organizacije izpostavil predsvem štiri države članice, o usodi katerih je odločala skupščina z glasovanjem.
 
Približno dvesto delegatov skupščine bo v naslednjih dneh obravnavalo tudi nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik, povezanih s profesionalnim nogometom oziroma statusnimi pravicami nogometašev. Strokovne vsebine bodo vezane na raznolika področja, kot so transferni sistem, v domeni FIFA; napredku pri pogajanjih z UEFA in FIFA; urnik mednarodnih tekmovanj; na mednarodno športno razsodišče v Luzani (CAS) in imenovanje kandidatov za arbitre s strani FIFPro; strategije razvoja ženskega nogometa in izenačitve statusnih pravic ter pogojev nastopanja; predstavitev novih oblik sodelovanja z računalniško industrijo in razvojem blagovne znamke FIFPro.

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji