Novice

< nazaj

Generalno skupščino FIFPro gosti Washington

Datum: 8.10.2012

Glavno mesto ZDA, Washington DC bo od devetega do enajstega oktobra 2012 gostilo  generalno skupščino Svetovnega združenje nogometnih sindikatov, FIFPRo, katere se bo udeležil tudi predstavnik Slovenije, predsednik SPINS in član upravnega odbora FIFPro, Dejan Stefanović.

Na redni skupščini organizacije FIFPro bodo predstavniki 46 držav, nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije in 9 držav, kandidatk za članstvo, razpravljali predvsem o trenutnem statusu nogometa v svetu. V okvir tematik o katerih bodo prisotni razpravljali bodo vključena področja boja proti nameščanju rezultatov tekem, politike vodenja svetovne anti doping agencije WADA, nestrinjanja z delom mednarodnega razsodišča CAS, sodelovanja z organizacijama UNI Global Union in FARE ter ocenjevanje postopkov reševanja primerov na FIFA DRC in nacionalnih »neodvisnih« abritražah. 

Omenjenega kongresa se bodo kot posebni gostje udeležili tudi podpredsednik FIFA, princ Ali Bin Al Hussein in predstavniki štirih največjih sindikatov na področju profesionalnega športa v ZDA. To so Michael Weiner, izvršni direktor sindikata profesionalnih igralcev bejzbola (MLBPA), DeMaurice Smith, izvršni direktor sindikata profesionalnih igralcev ameriškega nogometa (NFLPA), Dave Kiefer, svetovalec sindikata profesionalnih igralcev košarke (NBPA) in Don Fehr, direktor sindikata profesionalnih igralcev hokeja na ledu (NHLPA).

Poleg uradnih srečanj s predstavniki zgoraj omenjenih sindikatov, kjer bo veliko priložnosti predvsem za izmenjavo mnenj in izkušenj o vlogi in statusu športnikov ter morebitnih skupnih rešitvah, se bo predsednik SPINS, Dejan Stefanović, po končanem kongresu v Washingtonu, na uradnem obisku sedeža sindikata profesionalnih igralcev košarke (NBPA), v New Yorku, še enkrat osebno sestal s predstavniki omenjene organizacije.

Ostale novice

Sorodne novice

 • ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava
  28.1.2020

  ILO pritrjuje: Športniki morajo biti zaščiteni s temeljnimi načeli in pravicami delovnega prava

  Zgodovinski zaključki prvega globalnega foruma o dostojnem delu v športu Mednarodne organizacije dela (ILO) so pokazali, da morajo imeti športniki zaščitene svoje temeljne delovne pravice in pravice do sindikalnega združevanja in zastopanja.

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

 • Raziskava ”At The Limit”
  3.9.2019

  Raziskava ”At The Limit”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO objavilo izsledke raziskave ”At The Limit".

Sponzorji