Novice

< nazaj

Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

Datum: 12.11.2019
Na redni letni skupščini organizacije FIFPRO je tradicionalno udeleženih več kot 65 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPRO, Philippa Piata, predsednika sindikata profesionalnih nogometašev Avstralije (PFA), gostitelja srečanja, Johna Didulice ter generalnega sekretarja FIFPRO, Thea Van Seggelena. Sledile so interne vsebine organizacije FIFPRO, in sicer potrditev zapisnika pretekle (izredne) skupščine, predstavitev finančnega poročila 2018/2019 in načrtov za leto 2020 ter sprejem novih držav članic FIFPro, vključno z razglasitvijo držav kandidatk za članstvo.
 
Skoraj 200 delegatov, predstavnikov glasu nogometašev, bo v naslednjih dneh obravnavalo nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik povezanih s profesionalnim nogometom oziroma statusnimi pravicami nogometašev. V sklopu programa se bodo ob internih vsebinah FIFPRO tako zvrstila mnoga strokovna predavanja, vezana na različne vsebine, kot so predstavitev procesa imenovanja novega generalnega sekretarja organizacije; predstavitev procesa socialnega dialoga z deležniki v nogometu; predstavitev in smernice pri uporabi digitalnih medijev; predstavitev novega uporabniškega okolja, ki ga je FIFPRO razvil z namenom optimizacije dela svojih članov; strategije razvoja ženskega nogometa; razvoj blagovne znamke FIFPRO; predstavitev podrobne analize rezulatov in procesa glasovanja za najboljše nogometaše/-ice sveta WORLD11; skrb za zdravje in dobro počutje športnikov/-c nogometašev/-ic; primeri dobrih praks posameznih divizij znotraj organizacije; in nazadnje predstavitve ter nagraditev družbenokoristnih dejavnosti, ki so bile izpeljane v preteklem letu.
 

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji