Novice

< nazaj

Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

Datum: 12.11.2019
Na redni letni skupščini organizacije FIFPRO je tradicionalno udeleženih več kot 65 držav, predstavnikov nogometnih sindikatov, članov omenjene organizacije. Skupščina se je, kot je v navadi, začela s pozdravnimi besedami predsednika FIFPRO, Philippa Piata, predsednika sindikata profesionalnih nogometašev Avstralije (PFA), gostitelja srečanja, Johna Didulice ter generalnega sekretarja FIFPRO, Thea Van Seggelena. Sledile so interne vsebine organizacije FIFPRO, in sicer potrditev zapisnika pretekle (izredne) skupščine, predstavitev finančnega poročila 2018/2019 in načrtov za leto 2020 ter sprejem novih držav članic FIFPro, vključno z razglasitvijo držav kandidatk za članstvo.
 
Skoraj 200 delegatov, predstavnikov glasu nogometašev, bo v naslednjih dneh obravnavalo nekaj zanimivih in predvsem aktualnih tematik povezanih s profesionalnim nogometom oziroma statusnimi pravicami nogometašev. V sklopu programa se bodo ob internih vsebinah FIFPRO tako zvrstila mnoga strokovna predavanja, vezana na različne vsebine, kot so predstavitev procesa imenovanja novega generalnega sekretarja organizacije; predstavitev procesa socialnega dialoga z deležniki v nogometu; predstavitev in smernice pri uporabi digitalnih medijev; predstavitev novega uporabniškega okolja, ki ga je FIFPRO razvil z namenom optimizacije dela svojih članov; strategije razvoja ženskega nogometa; razvoj blagovne znamke FIFPRO; predstavitev podrobne analize rezulatov in procesa glasovanja za najboljše nogometaše/-ice sveta WORLD11; skrb za zdravje in dobro počutje športnikov/-c nogometašev/-ic; primeri dobrih praks posameznih divizij znotraj organizacije; in nazadnje predstavitve ter nagraditev družbenokoristnih dejavnosti, ki so bile izpeljane v preteklem letu.
 

Ostale novice

 • FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic
  23.11.2020

  FIFA z novo reformo do večje zaščite nogometašic

  Svetovna nogometna zveza FIFA bo uvedla nove predpise za zaščito pravic igralk, vključno z obveznim porodniškim dopustom, je pretekli četrtek sporočilo vodstvo te organizacije.

 • Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?
  20.11.2020

  Do kdaj bodo ženske v Sloveniji diskriminirane pri nastopih za državno nogometno reprezentanco?

  Kot smo pisali pred dnevi, je skupščina sindikata SPINS, na svoji 13. redni seji prvič podrobneje obravnavala problematiko in iskanje rešitev za članice A nogometne reprezentance ter nadaljnjega razvoja ženskega nogometa v Sloveniji.

 • Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu
  19.11.2020

  Skupščina podprla predloge ukrepov za pomoč športu

  Skupščina sindikata SPINS je na svoji 13. redni seji soglasno podprla in potrdila vsebino predloga za oprostitev plačila davka od dohodkov pravnih oseb za sponzorja in prejemnika sponzorstva v športu

 • XIII. skupščina SPINS
  18.11.2020

  XIII. skupščina SPINS

  V skladu s statutom SPINS je bila v ponedeljek 16. 11. 2020 sklicana 13. redna skupščina sindikata, ki pa je bila tokrat volilna. Poleg novih članov in članic upravnega odbora je bil za naslednje mandatno obdobje izvoljen tudi predsednik sindikata.

 • Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu
  23.10.2020

  Porast plačilne nediscipline klubov v letošnjem letu

  V letošnjem koledarskem letu sindikat SPINS zaznava porast neizpolnjevanja pogodbeno dogovorjenih obveznosti, predvsem pri tistih klubih 1. SNL, ki so bili tudi zaradi posledic pandemije Covid-19, primorani sporazumno prekiniti pogodbe in se z igralci do

Sorodne novice

Sponzorji