Novice

< nazaj

FIFPRO in ZN sklenila sodelovanje v okviru kampanje

Datum: 20.9.2022
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO je skupaj z organizacijo Združenih narodov (ZN) včeraj objavilo sodelovanje pri uresničevanju vrste ciljev družbenega razvoja, v okviru pobude ZN pod projektnim naslovom Nogomet za cilje (Football for the Goals).
 
Vsebina skupne kampanje izkorišča moč nogometa za spodbujanje trajnosti, enakosti, človekovih pravic in podnebnih ukrepov, na način spodbujanja aktivnosti in dobrih praks, ki podpirajo doseganje ciljev trajnostnega razvoja ZN. Sodelovanje med ZN in FIFPRO se je s podpisom omenjenega sporazuma začelo na kongresu FIFPRO Asia/Oceania, ki prav v teh dneh poteka v Kuala Lumpurju.
 
FIFPRO, ki v svetu zastopa več kot 60.000 profesionalnih nogometašev in prek 66 nacionalnih sindikatov nogometašev v Afriki, Ameriki, Aziji, Evropi in Oceaniji, od leta 2008 podpira družbeni aktivizem posameznikov in skupin nogometašev v različnih delih sveta.
S pridružitvijo pobudi “Football for the Goals” se je FIFPRO zavezal, da bo k vsebinam pristopil karseda aktivno na način: 

- Zagovarjati in izvajati cilje trajnostnega razvoja ZN
- Iskati dostojne pogoje za delavce (nogometaše) in gospodarsko rast
- Uporabiti pristop, ki temelji na človekovih pravicah in boj proti diskriminaciji
- Spodbujati enakost in pravičnost, vključno z enakostjo spolov
- Prizadevati si za učinkovite podnebne ukrepe
 
"FIFPRO s ponosom predstavlja vse večje število profesionalnih nogometašev po vsem svetu, ki uporabljajo svoje kanale komuniciranja za iskanje pozitivnih družbenih sprememb," je dejal predsednik FIFPRO David Aganzo. "Kampanja ne more doseči želja in ciljev brez polne angažiranosti in podpore igralcev ter njihovih sindikatov," je dejal Maher Nasser, direktor oddelka za ozaveščanje v okviru Oddelka Združenih narodov za globalno komuniciranje. "Pozdravljamo vključenost in angažiranost FIFPRO pri aktivnem spodbujanju zaveze FFTG od trajnosti, dostojnih pogojev za delavce in do podnebnih ukrepov."

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji