Novice

< nazaj

V izvršni odbor FIFPro prvič imenovani tudi ženski

Datum: 13.12.2017
Bivša vratarka švedske nogometne reprezentance Caroline Jönsson in bivša mladinska reprezentantka Čila, Camila Garcia sta se pridružili izvršnemu odboru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro. Na svetovnem kongresu FIFPro, v Kairu (Egipt), sta bili namreč z enotno podporo skupščine, izvoljeni v razširjeni 13-članski odbor.
 
Caroline Jonsson, ki je Švedsko zastopala 80-krat, je od leta 2014 že aktivno sodelovala kot vodja ženskega odbora FIFPro. Vratarka, ki je nastopila na finalu svetovnega prvenstva leta 2003 je na klubski ravni zastopala barve klubov Malmo, Umea in Chicago Red Stars, vse do leta 2013, ko je zaključila aktivno športno pot . Ima magisterij iz klinične psihologije in je tudi delala na tem področju.
 
"Resnično cenim, da so člani FIFPro verjamejo vame," je dejala Jonssonova. "Zelo sem ponosna, da so tudi ženske uradno postale del izvršnega odbora FIFPro.”
 
Camila Garcia je v preteklosti nastopala za ekipo Univerze v Čilu, ki je lansko leto soustanovila čilski ženski nogometni sindikat. Prav tako je magistrirala na področju mednarodnih zadev in deluje kot svetovalka za politiko pri čilskem zunanjem ministrstvu.
 
"To je velika odgovornost, vendar neverjetna priložnost, da se pridružim odboru FIFPro, "je dejala Garcia." Želim si, da bi FIFPro približala manj razvitim sindikatom nogometašev in pomagala pri sindikalizaciji ženskega nogometa."
 
Naj povemo, da se je v preteklem letu upravnemu odboru sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije SPINS prav tako pridružila predstavnica nežnejšega spola, in sicer še vedno aktivna nogometašica, dolgoletna članica ŽNK Pomurje, trenutno ŽNK Olimpija ter članica ženske nogometne reprezentance, Tjaša Tibaut. Tjaša je tudi kot doktorska študentka zaposlena na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi
  4.7.2018

  Pravna pomoč nogometašem v vzhodni Evropi

  Profesionalni nogometaši v vzhodni Evropi so v pričakovanju boljše zaščite statusnih pravic, zahvaljujoč novi direktivi Evropske unije, ki jim omogoča, da uveljavljajo pravice zaposlovanja običajnega delavca, namesto samozaposlenega posameznika.

 • FIFPro: odločitev v primeru Guerrero
  4.6.2018

  FIFPro: odločitev v primeru Guerrero

  FIFPro pozdravlja odločitev sodišča, ki je perujskemu nogometašu Paolu Guerreri omogočila igranje za svojo reprezentanco na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Rusiji.

 • Nosečnost v ženskem nogometu
  15.5.2018

  Nosečnost v ženskem nogometu

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro je izrazilo močno nestrinjanje z nedavno odločitvijo venezuelskega nogometnega razsodišča, da ima klub pravico odpustiti nogometašico, ker je zanosila.

 • Izjava FIFPro: primer Paolo Guerrero
  15.5.2018

  Izjava FIFPro: primer Paolo Guerrero

  FIFPro poziva k nujnemu srečanju s predstavniki svetovne nogometne zveze FIFA, potem ko je bil nogometaš Paolo Guerrero suspendiran za obdobje 14 mesecev...

 • Novi Sad gostil generalno skupščino evropske divizije FIFPro
  14.5.2018

  Novi Sad gostil generalno skupščino evropske divizije FIFPro

  Redno skupščino evropske divizije je tokrat gostil Novi Sad, Srbija. V sklopu kongresa je bila organizirana tudi dobrodelna nogometna tekma, med ekipama FIFPro in legendami NK Vojvodina iz Novega Sada.

Sponzorji