Novice

< nazaj

V izvršni odbor FIFPro prvič imenovani tudi ženski

Datum: 13.12.2017
Bivša vratarka švedske nogometne reprezentance Caroline Jönsson in bivša mladinska reprezentantka Čila, Camila Garcia sta se pridružili izvršnemu odboru svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro. Na svetovnem kongresu FIFPro, v Kairu (Egipt), sta bili namreč z enotno podporo skupščine, izvoljeni v razširjeni 13-članski odbor.
 
Caroline Jonsson, ki je Švedsko zastopala 80-krat, je od leta 2014 že aktivno sodelovala kot vodja ženskega odbora FIFPro. Vratarka, ki je nastopila na finalu svetovnega prvenstva leta 2003 je na klubski ravni zastopala barve klubov Malmo, Umea in Chicago Red Stars, vse do leta 2013, ko je zaključila aktivno športno pot . Ima magisterij iz klinične psihologije in je tudi delala na tem področju.
 
"Resnično cenim, da so člani FIFPro verjamejo vame," je dejala Jonssonova. "Zelo sem ponosna, da so tudi ženske uradno postale del izvršnega odbora FIFPro.”
 
Camila Garcia je v preteklosti nastopala za ekipo Univerze v Čilu, ki je lansko leto soustanovila čilski ženski nogometni sindikat. Prav tako je magistrirala na področju mednarodnih zadev in deluje kot svetovalka za politiko pri čilskem zunanjem ministrstvu.
 
"To je velika odgovornost, vendar neverjetna priložnost, da se pridružim odboru FIFPro, "je dejala Garcia." Želim si, da bi FIFPro približala manj razvitim sindikatom nogometašev in pomagala pri sindikalizaciji ženskega nogometa."
 
Naj povemo, da se je v preteklem letu upravnemu odboru sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije SPINS prav tako pridružila predstavnica nežnejšega spola, in sicer še vedno aktivna nogometašica, dolgoletna članica ŽNK Pomurje, trenutno ŽNK Olimpija ter članica ženske nogometne reprezentance, Tjaša Tibaut. Tjaša je tudi kot doktorska študentka zaposlena na Kemijskem inštitutu v Ljubljani.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji