Novice

< nazaj

Izjava FIFPro: primer Paolo Guerrero

Datum: 15.5.2018
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro poziva k nujnemu srečanju s predstavniki svetovne nogometne zveze FIFA, potem ko je bil nogometaš Paolo Guerrero suspendiran za obdobje 14 mesecev, ker je v nevednosti zaužil prepovedano substanco, zaradi katere so mu prepovedali zastopanje Peruja na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Rusiji.
 
FIFPro meni, da je prepoved nepoštena in nepravična ter kaže najnovejši primer Svetovnega protidopinškega zakonika, ki prepogosto napotuje k neprimernim sankcijam, zlasti če je bilo ugotovljeno, da ni bilo nobene namere goljufanja.
 
FIFA in Arbitražno sodišče za šport (CAS) sta se strinjala, da Guerrero ni zavestno zaužil snovi, ki bi povečala njegovo športno učinkovitost. Zato je nesmiselno, da mu je izrečena kazen, ki škodi njegovemu ugledu in močno vpliva na nadaljno športno kariero.
 
Kodeks WADA je bil uveden in posodobljen brez ustreznega posvetovanja z nogometaši in njihovimi zastopniki. Glede na ta primer in druge nedavne odločitve, FIFPro poziva FIFA ter druge zainteresirane deležnike v nogometu, naj nemudoma podrobno analizirajo  in po potrebi spremenijo protidopinška pravila v nogometu, ki naj sledijo najboljšim interesom igre in zaščitijo temeljne pravice nogometašev.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

Sponzorji