Novice

< nazaj

TOKRAT GREM VOLIT!

Datum: 6.5.2019

Spoštovani,
 
pred prihajajočimi evropskimi volitvami, ki bodo v Sloveniji potekale 26. maja 2019, smo v Evropskem parlamentu zagnali projekt Tokrat grem volit, s katerim želimo povezati državljane, ki verjamejo v Evropo, z njihovo pomočjo povečati interes za Evropsko unijo in posledično zvišati volilno udeležbo. V Sloveniji se je namreč na zadnje evropske volitve leta 2014 odpravilo vsega 24% volivk in volivcev ter zgolj 15% mladih.
 
Evropski parlament je v sklopu projekta sklenil partnerstva s številnimi evropskimi, nacionalnimi in regionalnimi mediji, organizacijami ter društvi civilne družbe. Med drugim se je povezal s Svetovnim združenjem nogometnih sindikatov FIFPro, ki je preko sindikata SPINS aktivno tudi v Sloveniji.
 
Našim skupnim prizadevanjem so se tako pridružili štirje klubi slovenske 1. nogometne ligeTelekom Slovenije  (Olimpija, Celje, Domžale in Gorica), v katerih smo s pomočjo članov klubov in sindikata SPINS posneli kratke videe s pozivom nogometašev k udeležbi na prihajajočih evropskih volitvah.

Tako so tudi slovenski nogometaši pokazali, da se dobro zavedajo dejstva, da če vsi volimo, vsi zmagamo.

Videi, objavljeni na platformi YouTube, so na voljo na tej povezavi.

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji