Novice

< nazaj

Na HTV predvajali dokumentarni film ”Offside zamka”

Datum: 15.11.2013
Na Hrvaški nacionalni televiziji (HTV) so objavili dolgo pričakovan dokumentarni film, ki govori o odmevni aferi prirejanja rezultatov nogometnih tekem na Hrvaškem (Afera Offside). Film je za HTV posnela produkcijska hiša Trigon, prav tako lastnica športnega portala ”Igralište", kjer so v preteklosti o aferi pisali nekateri protagonisti objavljenega filma. Film je bil v skrajšani obliki prikazan tudi na kongresu svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro v Ljubljani, kjer je svojo zgodbo predstavil tudi glavni akter filma Mario Čižmek, bivši hrvaški nogometaš, ki je bil zaradi svojih dejanj obsojen na desetmesečno zaporno kazen.

Svoje poglede na največkrat neizhodne položaje profesionalnih nogometašev, ki ne dobijo plačil po nekaj mesecev, so v intervjujih zaupali tudi bivša nogometaša, Mario Stanić in Dario Šimić; bivši košarkar, sedaj pa novinar Zoran Čutura; prav tako bivši košarkar, zdaj pa drugi mož hrvaškega ministrstva za šport, Petar Skanski, odvetniki in mnogi drugi

Film so predstavniki sindikata SPINS pokazali tudi na sedežu Nogometne zveze Slovenije, v okviru projekta socialnega dialoga, ki ga vodi Evropska komisija in kamor so vključeni vsi deležniki evropskega nogometa (združenje UEFA, EPFL (Evropsko združenje profesionalnih nogometnih lig), ECA (Evropsko združenje klubov), evropski del Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro).

Celotno vsebino dokumentarnega filma si lahko ogledate tukaj.

Ostale novice

 • SREČNO 2019
  3.1.2019

  SREČNO 2019

  Želimo vam srečno in uspešno leto 2019.

 • Konstitutivna seja arbitraže NZS
  20.12.2018

  Konstitutivna seja arbitraže NZS

  V ponedeljek so se na konstitutivni seji zbrali člani Arbitraže NZS, ki bo v prihodnje pristojna za reševanje sporov iz pogodbenega razmerja v nogometu.

 • Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018
  27.11.2018

  Večno mesto Rim gosti generalno skupščino FIFPro 2018

  Večno mesto, kot pravijo Rimu, bo v prihajajočih dneh gostil generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPro, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije, predsednik SPINS Dejan Stefanović in Marko Levovnik.

 • Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS
  23.10.2018

  Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

  Danes se je vodstvo Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović in eden izmed štirih podpredsednikov Franci Zavrl, udeležilo delovnega sestanka na sedežu sindikata SPINS, z namenom potrditve smernic sodelovanja v prihodnjih nekaj mesecih.

 • Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”
  18.10.2018

  Giorgio Chiellini podpira kampanjo FIFPro ”Mind the Gap”

  Branilec Juventusa in italijanske nogometne reprezentance Giorgio Chiellini podpira kampanjo "Mind the Gap".

Sorodne novice

 • Na razpisu Fundacije za šport v letu 2017 manj sredstev
  5.10.2016

  Na razpisu Fundacije za šport v letu 2017 manj sredstev

  Fundacija za šport, ena ključnih organizacij pri sofinanciranju slovenskih športnih organizacij in športne infrastrukture, je začela s pripravami na javni razpis za leto 2017, v okviru katerega bo razdelila precej manj sredtev kot v preteklih letih.

Sponzorji