Novice

< nazaj

Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

Datum: 23.10.2018
Vsebina srečanja je bila vezana na trenutno zelo aktualne teme v slovenskem nogometu. Dogovorjeno je bilo, da bo na naslednji seji Komisije za profesionalni nogomet NZS, ki ji predseduje Franci Zavrl, dopolnjena sestava arbitrov arbitraže NZS, in sicer s tremi člani, ki so jih predlagali klubi 1. SNL, kar bo omenjenemu organu omogočilo, da začne delovati v praksi. Vodstvi SPINS in NZS sta ste strinjali, da omenjena komisija obravnava tudi druge predloge za večjo transparentnost odnosov med nogometaši in klubi in zaščito integritete tekmovanj.
 
Prisotni so se strinjali, da nedavna uvedba enotne pogodbe za igranje profesionalnega nogometa v Sloveniji, tako v civilnopravni kot delovnopravni obliki, ter zadnje spremembe pravilnikov FIFA, zahtevajo nekatere dopolnitve Pravilnika o registraciji in statusu igralcev NZS (PRSI), katerih predloge bo na naslednji seji, ob prisotnosti predstavnikov sindikata SPINS, obravnavala Komisija za predpise NZS.
 

Ostale novice

Sorodne novice

 • Sindikat opozoril na neveljavnost klubskih pravilnikov
  21.10.2020

  Sindikat opozoril na neveljavnost klubskih pravilnikov

  Sindikat SPINS je v preteklih mesecih v praksi zasledil precej vsebinskih nepravilnosti posameznih klubskih pravilnikov klubov 1. SNL in pozval odgovorne predstavnike klubov, da pri pripravi le teh spoštujejo določbe enotne pogodbe.

 • Tudi profesionalni trenerji v Sloveniji odslej z enotnimi pogodbami
  7.10.2020

  Tudi profesionalni trenerji v Sloveniji odslej z enotnimi pogodbami

  Komisija za profesionalni nogomet NZS je včeraj, na sedežu NZS na Brdu, potrdila uveljavitev enotne pogodbe za trenerje, kar v praksi pomeni poenoteno ureditev pogodbenih razmerji.

 • Kapetani prvoligaških klubov za prekinitev vseh aktivnosti
  13.3.2020

  Kapetani prvoligaških klubov za prekinitev vseh aktivnosti

  Po posvetu s kapetani prvoligaških klubov smo NZS predlagali, da je potrebno v najkrajšem možnem času prekiniti vse aktivnosti v klubih. Nogometna zveza Slovenije je kasneje prekinila vsa tekmovanja pod svojim okriljem.

 • KORONAVIRUS: UKREPI IN NASVETI ZA NOGOMETAŠE
  12.3.2020

  KORONAVIRUS: UKREPI IN NASVETI ZA NOGOMETAŠE

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO je nogometašem, klubom in ligam pripravilo smernice o higienskih ukrepih za omejitev širjenja koronavirusa. Tudi sindikat SPINS od vsega začetka aktivno spremlja situacijo in je v rednem stiku s predstav

 • Potrjene spremembe PRSI NZS in Disciplinskega pravilnika NZS
  29.7.2019

  Potrjene spremembe PRSI NZS in Disciplinskega pravilnika NZS

  Izvršni odbor NZS je na svoji 37. seji dne 19. 6. 2019 sprejel pomembne spremembe in dopolnitve pravil o statusu igralcev, ki bistveno povečujejo pravice le teh pri odpovedi pogodbe in izterjavi zapadlih obveznosti.

Sponzorji