Novice

< nazaj

Delovno srečanje vodstva NZS in SPINS

Datum: 23.10.2018
Vsebina srečanja je bila vezana na trenutno zelo aktualne teme v slovenskem nogometu. Dogovorjeno je bilo, da bo na naslednji seji Komisije za profesionalni nogomet NZS, ki ji predseduje Franci Zavrl, dopolnjena sestava arbitrov arbitraže NZS, in sicer s tremi člani, ki so jih predlagali klubi 1. SNL, kar bo omenjenemu organu omogočilo, da začne delovati v praksi. Vodstvi SPINS in NZS sta ste strinjali, da omenjena komisija obravnava tudi druge predloge za večjo transparentnost odnosov med nogometaši in klubi in zaščito integritete tekmovanj.
 
Prisotni so se strinjali, da nedavna uvedba enotne pogodbe za igranje profesionalnega nogometa v Sloveniji, tako v civilnopravni kot delovnopravni obliki, ter zadnje spremembe pravilnikov FIFA, zahtevajo nekatere dopolnitve Pravilnika o registraciji in statusu igralcev NZS (PRSI), katerih predloge bo na naslednji seji, ob prisotnosti predstavnikov sindikata SPINS, obravnavala Komisija za predpise NZS.
 

Ostale novice

 • FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”
  16.1.2020

  FIFPRO ustanovil ”Globalni svet nogometašev”

  Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, je na pobudo svojih članov ustanovilo tako imenovani “Globalni svet igralcev”, z željo in namenom okrepiti vlogo profesionalnih nogometašev pri (so)oblikovanju notranje politike nogometa, na mednaro

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

Sorodne novice

Sponzorji