Novice

< nazaj

Budva gostila skupščino evropske divizije FIFPRO

Datum: 27.5.2022
V obmorskem mestu Črne Gore, Budva, so se pod okriljem svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, na redni letni skupščini sestali predstavniki sindikatov nogometašev evropske divizije. Srečanje sta s pozdravnim govorom, poleg predsednika evropske divizije FIFPRO Bobbyja Barnesa in predsednika črnogorskega sindikata nogometašev SPFCG Željka Janovića, otvorila predsednik črnogorske nogometne zveze in nekdanji zvezdnik svetovnega nogometa Dejan Savičević in tamkajšnji državni sekretar za šport Savo Rašević. Prisotna sta bila tudi predstavnika sindikata SPINS, predsednik Dejan Stefanović in Marko Levovnik.
 
Poleg potrdive zapisnika pretekle skupščine in ostalih internih vsebin organizacije, so bile prisotnim predstavljene novosti na področju evropske politike športa in vključevanja organizacije FIFPRO v le to; prirejanja rezultatov tekem s predstavitvijo dobrih praks boja proti tej deviantni dejavnosti; pa izsledki raziskav na področju zdravja in varnosti nogometašev; strateške prioritete dejavnosti FIFPRO med leti 2022 in 2025; predstavitev pravnih praks in analize izvensodnih postopkov na FIFA DRC/PSC ter CAS; področja ženskega nogometa, itn. Del kongresa je bil v obliki delovnih skupin namenjen tudi predstavitvi dobrih praks in dela posameznih sindikatov ter težav s katerimi se ti spoprijemajo pri vsakodnevnih opravilih ter idej kako se z njimi spoprijeti v praksi. 
 
 

Ostale novice

 • 'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa
  27.7.2022

  'Raising our game': strokovni forum na temo ženskega nogometa

  V Londonu je potekal dvodnevni forum ‘Raising our game’, ki ga je organiziralo Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPRO, udeležila pa se ga je tudi bivša reprezentantka in članica upravnega odbora SPINS, Tjaša Tibaut.

 • Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala
  14.7.2022

  Sindikat SPINS pomagal mlademu nogometašu iz Senegala

  Pred dnevi se je na sindikat SPINS po nasvet zetekel mladi enaindvajsetletni nogometaš iz Senegala, Bakary Keita. Vodstvo sindikata ga je nemudoma podprlo in se dogovorilo s trenerjem ND Ilirija, Goranom Stankovićem, da ta obišče četrtkov trening.

 • Stavka kanadskih nogometašev
  6.6.2022

  Stavka kanadskih nogometašev

  Pripravljalna tekma med nogometnima ekipama Kanade in Paname sinoči ni bila odigrana zaradi stavke kanadskih nogometašev.

 • Umrl je Goran Sanković
  5.6.2022

  Umrl je Goran Sanković

  Z veliko žalostjo sporočamo, da je umrl celjski nogometaš in nekdanji slovenski reprezentant Goran Sanković.

 • Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE
  1.6.2022

  Predsednik FIFA gost skupščine španskega sindikata AFE

  Španski sindikat profesionalnih nogometašev AFE organiziral redno letno skupščino, na kateri je sodelovalo več kot 400 članov. Vabilu na srečanje se je odzval poseben gost, predsednik FIFA Gianni Infantino.

Sorodne novice

Sponzorji