Novice

< nazaj

Sestanek med predstavniki SPINS in ZNL

Datum: 9.5.2005

 V skladu z dogovorom z zadnjega skupnega sestanka, dne 9. maja 2005, so predstavniki SPINS poslali Združenju klubov 1. SNL uradne akte, ki dokazujejo reprezentativnost Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Priložen je bil tudi dopis pravne službe Zveze svobodnih sindikatov Slovenije glede veljavnosti splošni aktov delodajalca, v katerem je obrazloženo, da Zakon o delovni razmerjih delodajalcu nalaga, da v primeru, ko imajo delavci organiziran sindikat, vprašanja oziroma akte, s katerimi se določajo posamezne pravice in obveznosti delavcev (nadomestila, kazni, dopuste, stroške), obvezno ureja v kolektivni pogodbi. Iz tega razloga je vodstvo SPINS Združenju klubov 1. SNL predlagalo , da se čimprej začnejo pogajanja o enotni pogodbi oziroma o sklenitvi kolektivne pogodbe za nogometno dejavnost.

Ostale novice

Sorodne novice

 • Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton
  19.10.2016

  Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton

  V prihajajočem 14. krogu Prve lige Telekom, se bo v v okviru ene največjih družbenih akcij v športu, FARE Football People, tudi v Sloveniji zgodila že tradicionalna akcija, Pokaži diskriminaciji in nasilju rdeči karton.

 • Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca
  30.5.2014

  Tudi v letošnji sezoni NK Maribor brez resnega tekmeca

  Slovenski nogometaši so že šestič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih in s katero želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • ND Gorica izgubila vse tri spore
  30.7.2013

  ND Gorica izgubila vse tri spore

  Miha Mevlja, Miha Gregorič ter Dejan Žigon so se s pomočjo sindikata SPINS tudi uradno rešili iz krempljev ND Gorica ter se že lahko registrirajo za nove klube.

 • Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence
  10.6.2013

  Maribor tudi v letošnji sezoni brez konkurence

  Slovenski nogometaši so že petič izpolnjevali anonimni vprašalnik o razmerah, ki vladajo pri prvoligaških klubih, in s katerim želi sindikat SPINS opozoriti na prednosti in slabosti pri vodenju posameznih klubov.

 • Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem
  28.3.2013

  Deležniki v evropskem nogometu, skupaj proti nameščanju rezultatov nogometnih tekem

  V sklopu Strateškega sveta za profesionalni nogomet (PFSC), so se v Bolgariji sestali vsi deležniki evropskega nogometa in enotno podprli dokument, ki govori o zaščiti integritete nogometa in preprečevanju nameščanja rezultatov nogometnih tekem.

Sponzorji