Novice

< nazaj

S Srbi vse rešeno v treh urah

Datum: 20.4.2011

Česar slovenskim nogometašem in njihovemu sindikatu še ni uspelo doseči v osmih letih od svojega nastanka, so srbski nogometaši dosegli v treh urah. Vodstvo srbske nogometne zveze (FSS) je namreč na prvem sestanku v prostorih FSS 19. aprila 2011 pristalo na vse predloge in zahteve, ki jih je, v prisotnosti močne delegacije FIFPro na čelu z generalnim sekretarjem FIFPro Theo Van Seggelenom ter članom IO FIFPro Dejanom Stefanovićem, na pogajalsko mizo položil srbski sindikat nogometašev Nezavisnost.

V skupni izjavi za javnost so na spletni strani FSS zapisali, da FSS priznava reprezentativnost srbskega sindikata nogometašev ter se zavezuje k skupnemu sodelovanju s sindikatom Nezavisnost na vseh področjih, ki se dotikajo statusa nogometašev v Srbiji, predvsem pa k sklenitivi enotne pogodbe med nogometaši in klubi ob upoštevanju minimalnih standardov UEFA in FIFA za pogodbo, ustanovitvi neodvisne arbitraže ter strožjemu nadzoru nad izvrševanjem odločb organov FSS, ki so v prid nogometašem.

Vodstvo FSS se je do 1. julija 2011 s sindikatom Nezavisnost zavezalo podpisati Memorandum o sodelovanju, ki bo podrobneje opredeljeval odnose med sindikatom in zvezo. Naj spomnimo, da slovenska nogometna zveza (NZS) s sindikatom SPINS še vedno ni podpisala nobenega pravno zavezujočega dokumenta, čeprav je sindikat SPINS med drugim tudi zastopnik vseh slovenskih A reprezentantov in nosilec vseh njihovih pravic iz javne podobe, ki jih NZS protipravno izkorišča od SP2010 naprej. NZS še vedno krši tudi lastni statut, saj še ni ustanovila neodvisne arbitraže, ne podpira pa tudi nobenega drugega projekta socialne narave za nogometaše v Sloveniji.

Spins
Foto: arhiv

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji