Novice

< nazaj

Predstavitev predloga jamstvenega fonda

Datum: 9.5.2007

Predsednik ZNL Branko Florjanič je na sejo predsedstva Združenja nogometnih prvoligašev povabil predsednika sindikata SPINS, z namenom, da obrazloži predlog Jamstvenega fonda 1. in 2. SNL, ki bi bil ustanovljen z namenom poravnave obveznosti iz naslova pravic nogometašev in trenerjev v primeru insolvenčnosti ali plačilne nediscipline nogometnih klubov.

Povabilo na sejo, ki je sploh prvo za kateregakoli predstavnika sindikata, kaže na progresiven in pozitiven razvoj odnosov med sindikatom in združenjem ter pomeni nadaljnji korak k uresničevanju dobrega socialnega dialoga brez nepotrebnih sporov in nesporazumov.

Z ustanovitvijo jamstvenega fonda bi se Slovenija pridružila nogometno razvitim državam, kot so Italija, Španija ali Francija, ki podobne sklade poznajo že več kot desetletja, ter na področju spoštovanja pravic nogometašev prehitela države, kot je Avstrija, kjer je npr. v zadnjih 25 letih, odlični gospodarski podpori nogometu navkljub, v prvi in drugi ligi propadlo kar 24 klubov. Fond, ki zahteva letne denarne vložke od vseh akterjev v nogometu, predstavlja dodatni kvalifikatorni element napredka slovenskega nogometa, ki ga dviguje nad vse ostale slovenske športne panoge.

V nadaljevanju podajamo besedilo predloga.

Prenesi predlog
 

SPINS

Ostale novice

Sorodne novice

Sponzorji