Novice

< nazaj

Na mednarodnem simpoziju razpravljali o nogometnih ”agentih”

Datum: 13.6.2019
Dogodek je bil organiziran na visoki ravni, z mnogo mednarodno priznanimi strokovnjaki iz držav Evropske unije. S uvodnim govorom so slušatelje pozdravili dekanja Pravne fakultete v Rijeki, Vesna Crnić Grotić, podžupan občine Rijeka, odgovoren za šport in kulturo, Renato Kostović in prorektorica univerze v Rijeki Marta Žuvić. Uvod v strokovni del seminarja je pripadel izkušenima, Richardu Parishu iz univerze Edge Hill v Veliki Britaniji in bivšemu nogometnemu reprezentantu Hrvaške, zdaj nogometnemu »agentu« Jurici Vranješu. Slednji je poudaril, da je njegova naloga v prvi vrsti izbrati nadarjenega oziroma perspektivnega nogometaša, ga usmerjati, mu svetovati in mu biti v podporo, ko to potrebuje. Denar po njegovem mnenju ni prvotnega pomena, saj se le na tak način lahko razvije pravi odnos med nogometašem in njegovim zastopnikom.
 
Uvodničarjem sta sledili dve okrogli mizi, v sklopu katerih je aktivno sodeloval tudi predsednik sindikata SPINS, Dejan Stefanović. Na prvem sklopu, ki se je navezoval predvsem na temo arbitraže v nogometu so sodelovali Andrea Cattaneo (Edge Hill), Jacobo Tognon (UNI v Padovi, arbiter CAS), Fabio Iudica (UNI v Milanu, arbiter CAS), Petra Pocrnić-Perica (HOK, arbiter NZS), Georgios Elmalis (BAT arbitraža v košarki) in Tomislav Kasalo (FIFA DRC), na drugem, na katerem pa so razpravljali o prihodnosti pravil nogometnih »agentov« pa Vanja Smokvina (Pravna fakulteta Rijeka), Stefano La Porta (FIGC), Tanja Peraković (HNS), Mladen Čičmir (NZS), Dejan Stefanović (WPA), Alexandra Gomez Bruinewoud (FIFPro), Luka Ivančić (NK Rijeka) in Roberto Branco Martins (EFAA).
 
Simpozij v Rijeki je bil zadnji v nizu mednarodnih srečanj, ki so se zvrstila v Londonu, Madridu, Kölnu in Malmöju. Strokovno poročilo in povzetek vseh srečanj bodo pobudniki projekta poslali na FIFA, UEFA in ostalim deležnikom v evropskem nogometu.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji