Novice

< nazaj

FIFPro podpira napredek ženskega nogometa

Datum: 4.6.2019
Svetovno združenje nogometnih sindikatov FIFPro podpira pobudo avstralskega sindikata profesionalnih nogometašev in nogometašic, o povišanju sredstev nagradnega sklada, na svetovnem prvenstvu za ženske.
 
FIFPro pozdravlja prizadevanja nogometašic in nogometnega sindikata, ki jih zastopa in podpira pri iskanju sredstev za razvoj ženskega nogometa. Kljub temu, da je FIFA in ob njej nekatere regionalne konfederacije ter nacionalna združenja, sprejela ukrepe za razvoj ženskega nogometa, v praksi ni bilo pozitivnih rezultatov. Ženske, ki igrajo v nacionalnih reprezentancah po vsem svetu, bi morale biti enako obravnavane kot njihovi moški kolegi; to bi moralo vključevati način njihovih potovanj in nastanitev ter njihovo zdravljenje in finančno nadomestilo. V zadnjih nekaj tednih pogajanj je FIFA uslišala zahteve sindikata in potrdila začetek pogajanj po svetovnem prvenstvu za ženske leta 2019. Predstavniki avstralskega sindikata ne dvomijo, da bodo pogajanja uspešna in da bodo dosegli pozitivne rezulatate in trajen napredek.
 
Tudi sindikat SPINS si že nekaj let aktvno prizadeva izboljšati statusne pravice nogometašic v Sloveniji. S predstavnico nogometašic v upravnem odboru sindikata, si bomo skupaj z deležniki v nogometu še naprej prizadevali k izenačitvi statusnih pravic in pogojev nastopanja oziroma ugodnosti pri nastopih za državno reprezentanco, z moškimi kolegi ter izboljšanju splošne obravnave in dojemanja ženskega nogometa v Sloveniji.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji