Novice

< nazaj

Vročica pred razglasitvijo nominirancev za najboljše nogometaše sveta se stopnjuje

Datum: 23.11.2015
Tisočim profesionalnim nogometašem po svetu, so se pri glasovanju za najboljšo enajsterico sveta priključili tudi največji zvezdniki tega športa. Lionel Messi se je tako priključil Andrésu Iniesti, Neymarju in Luisu Suarezu pri izbiri kandidatov za FIFA FIFPro World XI 2015.
 
Lionel Messi in njegov največji rival, Cristiano Ronaldo sta edina nogometaša, ki se jima je do sedaj uspelo med enajst najboljših nogometašev našega planeta uvrstiti kar osemkrat. Sledi jima Andrés Iniesta, ki smo ga tam zasledili šestkrat.
 
Španski velikan Barcelona je še vedno lastnik rekorda po številu nogometašev, ki so se v posameznem letu uvrstili v enajsterico sveta. V letu 2010, ko je Španija osvojila svetovno prvenstvo, je bilo tam kar šest nogometašev FC Barcelona: Dani Alves, Gerard Piqué, Carles Puyol, Andrés Iniesta, Xavi in Lionel Messi.
 
Naj spomnimo, da je v mesecu maju nogometni klub Barcelona osvojil Ligo prvakov, ko je v velikem finalu ugnal italijanski Juventus. Takrat so za Špance zadeli Ivan Rakitić, Luis Suarez in Neymar, Iniesta pa je bil razglašen za igralca tekme. Tako lahko le sklepamo, da bodo tudi letos igralci Barcelone najverjetneje resni kandidati za uvrstitev na spisek najboljših enajstih nogometašev našega planeta.
 
Pri glasovanju so tako kot vsako leto sodelovali tudi slovenski nogometaši, člani SPINS. Nogometaši v 1. in 2. SNL so izpolnili 370 glasovnic za najboljšo enajsterico sveta - FIFA FIFPro World XI 2015. Prav njihovi glasovi bodo morda odločili pri izboru najboljših.
 
Nagrade se bodo podelile na tradicionalni,prestižni, prireditvi FIFA Ballon d’Or, in sicer 11. januarja 2016, v Zurichu.

Ostale novice

 • XII. skupščina SPINS
  3.12.2019

  XII. skupščina SPINS

  Na redni skupščini SPINS potrjen predlog standardne pogodbe za trenerje ter zavarovanje za člane za primer trajne nesposobnost za igranje nogometa.

 • Vabilo na skupščino sindikata SPINS
  22.11.2019

  Vabilo na skupščino sindikata SPINS

  V skladu s statutom SPINS je predsednik sindikata, Dejan Stefanović, sklical XII. skupščino sindikata, ki bo v ponedeljek 2. 12. 2019, v Ljubljani.

 • Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019
  12.11.2019

  Sydney gosti generalno skupščino FIFPRO 2019

  Sydney, glavno mesto avstralske zvezne države Novi južni Wales in največje ter najstarejše mesto Avstralije je tokrat gostilo generalno skupščino Svetovnega združenja nogometnih sindikatov FIFPRO, katere sta udeležena tudi predstavnika Slovenije.

 • UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym
  28.10.2019

  UGODNOST ZA ČLANE: popust pri nakupu opreme Technogym

  Sindikat SPINS je pred dnevi sklenil partnerstvo s podjetjem PROWELLNESS d.o.o., ki je generalni uvoznik za opremo Technogym v Sloveniji.

 • Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo
  17.10.2019

  Izobraževanje športniku vliva pogum in dodatno energijo

  Branilec Juventusa, Giorgio Chiellini, je v preteklosti že spregovoril o tem, kako mu je izobraževanje pomagalo pri celostnem osebnem razvoju, kar se je odražalo tudi v boljših predstavah na igrišču.

Sorodne novice

Sponzorji