Para šport je šport

arhiv >>

Povezanost med športniki in pomoč, ki si jo ob tem nudijo, je dvignila ugled tako nogometu kot parašportu ter tako dosegla širše množice ljudi, predvsem tiste, ki so področje športa invalidov smatrali kot tabu. Projekt je marsikomu pokazal pot k lepšemu jutri in hkrati dal dober zgled za vse tiste, ki se ne znajdejo v prelomnih življenjskih situacijah.

Vsebina dogodka

Vsebina dogodka

Prvo leto se je na problem opozorilo s tekmovanjem v metanju na koš, med nogometaši in košarkarji na vozičku. Vsi zainteresirani so metali na koš z vozička, po sistemu metanja trojk iz različnih pozicij, na izpadanje. Metanje je spremljal komentator, ki je ob tem spodbujal mimoidoče, da si dogodek ogledajo. Med tem se je nenehno opozarjalo na problematiko invalidov ter predvsem na njihovo voljo do življenja in željo po aktivnem udejstvovanju v športu, kljub temu, da so funkcionlano omejeni.


Časovnica

Aktivnosti so se zgodile v mesecu januarju in sicer v tednu pred dvoranskim turnirju v malem nogometu (prvo leto  je bilo to 14. in 15. januarja 2011 v Celju).

To so prve akcije te vrste pri nas, zaradi česar bodo tudi medijsko izredno zanimive. Dogodke bo potrebno skrbno načrtovati, predvsem povabiti k sodelovanju in predčasno opozoriti medije in čim večji krog ljudi ter organizacij.

Za slikovne utrinke s projekta kliknite tukaj !

Foto galerije

Pokaži nasilju in diskriminaciji rdeči karton 2012

Slovenski nogometaši so z dvigom rdečih kartonov pred začetkom tekem opozorili na problematiko neprimernega navijanja v Sloveniji, predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter tudi rasističnih opazk in nasilja. Nogometni stadioni morajo postati varno in zgledno okolje za vse generacije slovenskih navijačev. Le na ta način se bo povečalo število navijačev na nogometnih tekmah slokovenskih klubov. 

Prav tako so otrokom od osmega do šestnajstega leta na kampu FC Barcelona v Kopru, predstavil vsebino projekta Pokaži diskriminaciji rdeči karton, ter jim na kar najbolj enostaven način, skozi igro, poizkušal prikazati družbeno problematiko diskriminacije in spremljajočih dejavnikov, katerih žrtve so vse prevečkrat nogometaši oziroma športniki.

Sponzorji