Para šport je šport

arhiv >>

Povezanost med športniki in pomoč, ki si jo ob tem nudijo, je dvignila ugled tako nogometu kot parašportu ter tako dosegla širše množice ljudi, predvsem tiste, ki so področje športa invalidov smatrali kot tabu. Projekt je marsikomu pokazal pot k lepšemu jutri in hkrati dal dober zgled za vse tiste, ki se ne znajdejo v prelomnih življenjskih situacijah.

Vsebina dogodka

Vsebina dogodka

Prvo leto se je na problem opozorilo s tekmovanjem v metanju na koš, med nogometaši in košarkarji na vozičku. Vsi zainteresirani so metali na koš z vozička, po sistemu metanja trojk iz različnih pozicij, na izpadanje. Metanje je spremljal komentator, ki je ob tem spodbujal mimoidoče, da si dogodek ogledajo. Med tem se je nenehno opozarjalo na problematiko invalidov ter predvsem na njihovo voljo do življenja in željo po aktivnem udejstvovanju v športu, kljub temu, da so funkcionlano omejeni.


Časovnica

Aktivnosti so se zgodile v mesecu januarju in sicer v tednu pred dvoranskim turnirju v malem nogometu (prvo leto  je bilo to 14. in 15. januarja 2011 v Celju).

To so prve akcije te vrste pri nas, zaradi česar bodo tudi medijsko izredno zanimive. Dogodke bo potrebno skrbno načrtovati, predvsem povabiti k sodelovanju in predčasno opozoriti medije in čim večji krog ljudi ter organizacij.

Za slikovne utrinke s projekta kliknite tukaj !

Foto galerije

Glave gor !

 Za akcijo ozaveščanja o raku, nogometne tekme niso bile izbrane naključno, saj rak ne izbira in so se prvi primeri pojavili tudi med profesionalnimi športniki, nogometaši. SPINS in vsa onkološka društva so se zato odločili, da tudi oni javnost aktivneje obveščajo o tej bolezni- Onkološki inštitut, Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, Slovensko združenje za boj proti raku, Europa Donna, Fraj-an. Poleg njih so se akciji pridružili še Sindikat Športnikov Slovenije in Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Tako so se v boju proti raku na pobudo SPINS prvič združila vsa onkološka društva v Sloveniji.

Sponzorji